MYCKET FÖR PENGARNA
SNABBA LEVERANSER

Välkommen till ett nytt sätt att köpa dina kvalitetsprodukter från Rusta. Nu har du möjligheten att klicka hem utvalda produkter inom Rustas stora trädgårdssortiment. Över 160 artiklar går nu att köpa online och vi levererar hem till dig med DHL inom 3-7 dagar. Passa på att göra ett klipp med bara ett klick! Siten drivs av Rusta AB och innehåller delar av Rustas totala sortiment. Vill du ta del av hela sortimentet besök rusta.com eller ditt närmsta varuhus.

 

Beställningsvaror & varor för hemleverans

Beställningsvaror

Vissa varor finns inte på lager i Rustas varuhus utan måste beställas med hemleverans eller till DHL-terminal. Dessa hittar du som visningsexemplar i varuhusen, skyltade med "Beställningsvara". Dessa kan du nu även beställa online och få dem levererade på samma sätt som du skulle fått genom en beställning i varuhus.

 

Hemleverans

Om du har svårt att frakta hem dina varor erbjuder Rusta hemleverans som service på vissa utvalda varor. Dessa varor är skyltade med "Hemleverans" och levereras hem till dig eller till DHL-terminal. Det är också det sortimentet som du nu kan köpa online.

I det fall din leverans kommer på en pall, är du som mottagare ansvarig för bortskaffande av pallen. Notera att vid ångerköp av leverans på pall, skall även retur ske på pall till oss på Rusta 

Orderläggning

Varan beställs och betalas i kundservicedisken i varuhuset eller online. Vid orderläggningen betalar du hela köpesumman och en fast avgift på 299 kr för hemleveransen. Du anger också namn, adress och telefonnummer så att transportören kan kontakta dig när varan är leveransklar.

I det fall din leverans kommer på en pall, är du som mottagare ansvarig för bortskaffande av pallen. Notera att vid ångerköp av leverans på pall, skall även retur ske på pall till oss på Rusta

 

Leverans

Dina varor levereras dagtid inom Sverige med hjälp av DHL. Du kan välja mellan att få varan levererad till ditt hem, alternativt till din närmaste DHL-terminal. Normal leveranstid är 3–7 arbetsdagar och utkörning sker på en helgfri vardag enligt DHL:s utkörningsschema. Dina varor levereras till porten om du bor i flerfamiljshus, eller till tomtgränsen om du bor i villa. DHL erbjuder ej bärhjälp.

Om du skulle missa leveransen kontaktar du DHL för att avtala om en ny leveranstid, samt bekosta ny utkörning. DHL lämnar inte dina varor om du inte är hemma den tid ni har kommit överens om.

Här kan du söka efter din närmaste DHL-terminal (kontor)

 

Öppet köp

På Rusta har du 30 dagars öppet köp, med 365 dagars öppet köp för dig som är medlem i Club Rusta. Varan ska vara oanvänd och returneras i originalförpackningen. En returkostnad på 299 kr för hemleverans eller 69 kr för ombudsleverans dras av från köpesumman när returen kommit åter till oss och är kontrollerad på vårt lager. Om du ångrar dig innan varan levererats måste du betala för transportkostnaden som uppstått genom din beställning.

Garantitid

Rusta lämnar minst 1 års garanti på alla varor (garanti gäller inte på förbrukningsvaror). Garantitiden gäller från inköpsdatum och mot uppvisande av kvitto. Om du reklamerar en vara erbjuder Rusta en ny vara, alternativt reparation av varan. Mer information hittar du på sidan Hjälp.

Transportskada

Om du vid leveransen skulle upptäcka att varan är skadad ska du inte ta emot den. Upplys transportören, gör notering om skada på fraktsedeln och kontakta sedan Rustas kundservice så snart som möjligt på telefonnummer 0771-28 10 10.

Om du upptäcker att varan är skadad efter leverans ska du inom fem arbetsdagar kontakta Rustas kundservice, telefonnummer 0771-28 10 10, och berätta att varan var skadad när den levererades.

Personuppgifter

Rusta samlar in och lagrar information om dig som du själv lämnar till Rusta. De personuppgifter som behandlas innefattar dels de uppgifter du lämnar till oss såsom namn, post-/fakturaadress, e-post, personnummer m.m., dels eventuell interaktion med Rustas erbjudanden via e-post. Uppgifterna kommer att behandlas för att kunna fullgöra avtalet med dig samt för att du ska kunna ta del av anpassade erbjudanden från Rusta. Fullständig information om hur Rusta behandlar dina personuppgifter framgår av Rustas integritetspolicy.

Köpvillkor

Detaljerad information om Rustas köpvillkor för beställningsvaror kan du läsa här.


Click here for purchase terms and conditions in English.

Rusta använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen av vår webbplats samt för att marknadsföra sina produkter. Läs mer om Rustas användning av cookies och hur du kan hantera dem här.